Fotografie © Sandra Koning Lifestories

image

De Business Unit Roostertechnologie maakt roostertoepassingen op basis van klantspecifieke eisen. De productmogelijkheden zijn legio waardoor er veel toepassingsmogelijkheden bestaan in de traditionele bouw, maar ook in de architectuur voor gevelbekleding, zonwering en afscheidingswanden, waar Staco zich verder in wil ontwikkelen. Enkele producten zijn vloerroosters, perfotreden, lamellen- en balkonroosters, strekmetaal, vlonderroosters, Artdeck® en JettyDeck. Deze unieke producten en specifieke toepassingen leveren een duurzame bijdrage aan architectonische oplossingen.

“Unieke producten en specifieke toepassingen voor duurzame oplossingen.

Terugblik

In 2020 is de omzet licht gedaald. Dit komt mede door de covid-pandemie waardoor de uitvoering van nieuwe projecten op een lager pitje is komen te staan en de verkopers vanuit huis de klanten moesten bedienen. De marge is verbeterd waarbij de strategische heroriëntering een belangrijke rol heeft gespeeld. De uitdaging bij de productielocaties ligt in het efficiënt en effectief inzetten van het machinepark waarbij nieuwe investeringsimpulsen zijn ontstaan. In 2020 heeft de Business Unit Roostertechnologie het C2C zilver keurmerk behaald, wat minder dan 200 Europese ondernemingen is gelukt. Met trots kijkt het management naar het behalen van dit duurzaamheidspredicaat.

Vooruitblik

De Business Unit Roostertechnologie blijft op zoek naar nieuwe product-markt combinaties. De huidige markt voor standaardmatige producten kent een hoge mate van prijsconcurrentie en dat past niet goed meer bij de missie van Staco. Voor de strategische doelstelling ’Create and Inspire’ is en blijft productontwikkeling belangrijk. De verkoop van strekmetaal wordt verder omarmd en nieuwe initiatieven dragen bij aan een creatieve en inspirerende werkomgeving. De grote investeringen die hiervoor op zowel technisch als duurzaam vlak noodzakelijk zijn, worden in 2021 geïmplementeerd.

Daarnaast zijn verder stappen gezet om efficiencyverbeteringen te realiseren in het ERP programma. Digitale ontwikkelingen zijn niet meer weg te denken en daarom wordt ook in 2021 verder gewerkt aan de geautomatiseerde omgeving.

De éénduidige en daardoor herkenbare strategische marktbenadering vormt de basis voor het aansturen van de verkoopkantoren, waarbij het uitdragen van één strategie in alle Europese landen een uitdaging blijft.

Gepatenteerd Staco JettyDeck, meer info op jettydeck.nl

image